Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Mămăligă cu brânză și smântână

Mămăligă cu brânză și smântână

                                                                                           de la 8 luni

Ingrediente

50 g mălai;

200 ml lapte;

1 gălbenuș de ou fiert;

100 g brânză de vaci;

1 lingură smântână

Mod de preparare

Mai întâi, într-o crăticioară cu fundul gros, pui laptele la fiert și când începe să se umfle adaugi mălaiul în ploaie, amestecând cu un tel. Dai focul foarte mic, acoperi cu un capac și lași să fiarbă circa 20 de minute, având grijă să amesteci în ea din când în când.

Răstorni mămăliga într-un castron, o lași să se răcorească, după care o amesteci cu brânza de vaci, cu gălbenușul fiert zdrobit și cu smântâna. O servești caldă micuțului tău.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.