Home / Bebelus / Lucruri pe care le fac copiii și care îi înfurie pe părinți!

Lucruri pe care le fac copiii și care îi înfurie pe părinți!

Un copil este adorabil și atât de drăguț, dar acesta face, de asemenea, și lucruri de-a dreptul dezgustătoare, care îi exasperează foarte tare pe părinți. Să vedem câteva dintre ele!

Mănâncă pământ sau nisip

Aproape toți copiii își pun pământ și fructe căzute pe jos din copaci în gură la un moment dat. Mmmmmm! Și când te gândești că nici nu vor să mănânce deliciile pe care le-ai pregătit pentru ei! Astfel, se estimează că aproximativ 20% dintre copii se vor răsfăța cu o mușcătură sau două de pământ atunci când se joacă în parc sau în curte. Deși nu este de dorit ca un copil să mănânce o cantitate mare de pământ sau nisip, studiile au arătat că o cantitate mică poate fi bună pentru sistemul imunitar al copilului. Totuși, știm că bacteriile și anumiți paraziți trăiesc pe pământ, dar fii sigur că prichindelul tău își dă seama singur că pământul nu este gustos. Deci, nu o să repete acest lucru tot timpul.

Își introduce lucruri în nas

Un creion, o piesă de lego, o bucată de radieră, dacă este suficient de mică pentru a intra în nări, este posibil ca puiul tău să fie ispitit. Problema este că uneori devine foarte dificil să scoți un obiect dintr-o cavitate atât de îngustă și este necesară o vizită la camera de urgență.

Curățarea nasului

Știu că este dezgustător, majoritatea copiilor își curăță nasul cu degetele și – cei mai nesăbuiți – vor merge atât de departe încât să-și înghită „descoperirea” sau să o ascundă în altă parte: sub o masă, pe canapea… De fapt, pe orice altceva decât într-o batistă, nu. Ca și la pământ, există o mică consolare pentru acest obicei prost! Se estimează că consumul de mucișori din când în când ar fi în cele din urmă bun pentru sistemul imunitar al copilului. La fel ca și rosul unghiilor.

Își suflă nasul pe tine

Apropo de batiste… Acestea nu sunt foarte populare în rândul copiilor care, în mod ciudat, preferă mânecile puloverului sau, chiar mai rău, hainele tale atunci când le curge nasul! Și cu siguranță ai observat că puloverul este, de asemenea, „perfect” și pentru a-și șterge gura în timp ce mănâncă.

Mănâncă de pe jos

Dacă arată ca mâncarea sau ca o radieră roz, nu contează! Indiferent dacă a fost pe podea sau sub mobilier câteva zile, există șanse mari să ajungă în gura puiului tău (de exemplu, un cartof vechi, uscat, găsit sub cuptor etc.). 

Se dezbracă în cele mai nepotrivite momente

Unora dintre copii le place foarte mult să se dezbrace peste tot, indiferent unde se află, și trece ceva timp până când noțiunea de rușine este asimilată. Dacă acesta este cazul copilului tău, s-ar putea ca propozițiile „Îmbracă-te!”, „Pune-ți pantalonii”, „Ține puloverul pe tine”, „Unde îți sunt chiloții?” devin esențiale de spus acasă.

Bea apă din cadă

Marea majoritate a copiilor beau apă din cadă în momentul în care fac baie, dar  această apă caldă nu este așa de sigură, mai ales că deseori ei fac și pipi în ea. Evident, acest lucru nu este dramatic. Îi spunem copilului să nu o facă, și atât. Dar nu este acesta unul dintre sporturile preferate ale copiilor: să-și facă părinții să repete?

Scuipă mâncarea

O mușcătură prea mare? Nu-i place coaja mărului? Are copilul tău obiceiul enervant de a pune prea multă mâncare în gură? Evident, după ce a mestecat, se plictisește și… mâna ta sau podeaua din bucătărie devine cel mai bun loc pentru a scuipa ceea ce nu mai vrea să înghită.

Tot ce este interzis este fascinant!

O regulă de aur pentru copiii mici: orice este interzis sau dezgustător este în același timp fascinant. Luați exemplul litierei pisicii: da, este dezgustător să pună mânuțele în ea, dar arată atât de mult ca o cutie cu nisip!

AMINTIȚI-VĂ UN LUCRU: CÂND ÎN CASĂ ESTE LINIȘTE, CEL MIC PREGĂTEȘTE CEVA! DE BINE? DE RĂU? VOI CE CREDEȚI?

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.