Lasagna cu ciuperci și pui - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Lasagna cu ciuperci și pui

Lasagna cu ciuperci și pui

Ingrediente

150 g tije de țelină; 1 ceapă; 2 linguri ulei de măsline; 700 g ciuperci asortate; 200 g piept de pui; 150 g Mozzarella; 150 g brânză Edam; sare; piper; 250 g foi de lasagna; 60 g unt; 60 g făină; 500 ml lapte

Mod de preparare

Tai ceapa și tijele de țelină cubulețe și le călești în uleiul încins 5 minute. Adaugi ciupercile tăiate în bucăți mai mari, pieptul de pui tăiat cuburi sau fâșii și lași pe foc până scade zeama lăsată de ciuperci. Condimentezi cu sare și piper și dai deoparte. Dai mozzarella și brânza Edam pe răzătoarea mare și le amesteci.

Pentru sosul bechamel, topești untul într-o tigaie, adaugi făina și amesteci. Torni laptele, amestecând continuu, și lași să fiarbă, la foc mic, până se îngroașă, circa 10 minute. Condimentezi cu sare și piper.

Torni un strat subțire de sos pe fundul unui vas termorezistent, pui foi de lasagna, umplutură de ciuperci, presari brânzeturi și continui la fel până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de sos și brânzeturi.

Acoperi vasul cu folie de aluminiu și îl introduci în cuptorul încins la 200°C timp de aproximativ 30 de minute. Descoperi și coci alte 15 minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.