Kefta de pui

Ingrediente:

Pentru kefta

1 kg carne tocată de pui

1 legătură mare pătrunjel verde

2 cepe roșii medii

1 linguriță ardei iute tocat

2 căței usturoi

1 linguriță chimen măcinat

sare

piper

8 bețe frigărui

lipii mici pentru servit

ulei

Pentru sos

1 cană iaurt grecesc

zeama de la ½ de lămâie

câteva frunze de mentă tocate

sare

piper

Mod de preparare

Într-un bol, pui carnea tocată, adaugi ceapa tocată foarte mărunt, pătrunjelul verde tocat, usturoiul pisat, ardeiul iute tocat, chimenul, sare și piper, după gust. Omogenizezi bine compoziția și o lași să se odihnească.

Împarți carnea în opt porții și formezi chiftele în jurul bețelor de frigărui. Ungi grillul cu foarte puțin ulei și frigi kefta circa 10-12 minute,  întorcându-le din când în când. Le poți pregăti și într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei.

Între timp, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie, menta tocată mărunt, sare și piper.

Servești kefta cu lipii și sos, alături de o salată de varză cu morcov sau orice salată îți place.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.