Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Înghețată de vanilie cu mentă

Înghețată de vanilie cu mentă

Ingrediente

5 gălbenușuri

500 ml smântână (33%)

100 g zahăr

20 g zahăr din trestie

1 linguriță extract de vanilie

1/2 legătură mentă proaspătă

50 g așchii de ciocolată

bețișoare de ciocolată pentru servit

Mod de preparare

Într-un castron de inox, bați gălbenușurile cu smântâna și ambele tipuri de zahăr. Așezi castronul pe baie de aburi și amesteci constant până crema se îngroașă, circa 10 minute. Nu trebuie să fiarbă. O dai

să se răcească.

Pui crema într-o caserolă și o introduci în congelator 4 ore. Trebuie să amesteci din când în când în ea pentru a împiedica formarea cristalelor de gheață.

Împarți înghețata în cupe, împreună cu frunzele de mentă tocate. O decorezi cu așchii și bețișoare de ciocolată.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.