Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Înghețată de iaurt cu afine și căpșune

Înghețată de iaurt cu afine și căpșune

Ingrediente

750 g iaurt grecesc 10% grăsime

1 păstaie de vanilie

100 g zahăr brun sau 60 ml sirop de arțar

125 g căpșune curățate

125 g afine

coaja de la o lămâie bio

100 g biscuiți simpli

Mod de preparare

Tai păstaia de vanilie în două pe lungime, cureți cu un cuțit semințele și le pui într-un bol cu iaurtul.

Adaugi zahărul brun sau siropul de arțar, coaja de lămâie și amesteci foarte bine cu un tel.

Așezi, alternând, afine și felii de căpșune cu iaurt în formele de înghețată. La final pui un strat mic de biscuiți măcinați.  Introduci câte un bețișor în centrul fiecărei forme și le pui în congelator pentru 8 ore.

O înghețată sănătoasă și delicioasă, numai bună pentru prichindeii noștri. Poți înlocui căpșunele cu fructe de sezon!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.