Home / Copil / Înghețată de căpșune

Înghețată de căpșune

Ingrediente

500 g căpșune proaspete; 200 ml lapte; 300 ml smântână dulce naturală pentru frișcă; 150 g zahăr; 50 g zahăr pudră

Mod de preparare
Speli căpșunele bine, le rupi codițele, le tai bucăți și 400 de g le mixezi în blender până obții un piure. Pui 150 g de zahăr peste piure, amesteci și lași 15-20 de minute.

Bați cu mixerul smântâna pentru frișcă cu 50 g de zahăr pudră, adaugi laptele și piureul de căpșune și amesteci.

Pui compoziția într-un vas de plastic la congelator și, în momentul în care începe să se închege pe margini, îl scoți și mixezi până devine o spumă fină. Procedezi la fel încă de două ori. Așa obții o înghețată cremoasă.

La ultima amestecare pui în cremă restul de căpșune tăiate bucățele, amesteci și lași să se înghețe.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.