Budincă de cornuri cu cireșe - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Budincă de cornuri cu cireșe

Budincă de cornuri cu cireșe

Ingrediente

7 cornuri mai mici simple
4 ouă
200 ml smântână dulce
500 g brânză de vaci
100 g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie
1 pliculeț zahăr vanilat
300 g cireșe

puțin zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare
Tai cornurile în jumătăți. Bați ouăle bine și le amesteci cu smântâna dulce, cu brânza de vaci, zahărul pudră și cel vanilat și cu extractul de vanilie.

Ungi un vas mic de yena cu unt, torni jumătate din compoziția cu brânză, pui cireșele fără sâmburi și acoperi cu restul de cremă de brânză. Așezi deasupra jumătățile de cornuri, cu tăietura în jos, și apeși pentru a intra în compoziție. Lași să se odihnească 20 de minute, având grijă să mai apeși din când în când.

Introduci vasul în cuptorul încins la 160°C timp de 45 de minute. Lași budinca să se răcorească, o presari cu zahăr pudră și o servești.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.