Home / Copil / Plăcintă de cod cu piure de cartofi

Plăcintă de cod cu piure de cartofi

Ingrediente
500 ml lapte

500 ml smântână dulce
1 praf nucșoară
4 căței usturoi
2 file de cod (circa 500 g)
500 g cartofi
2 linguri pătrunjel verde tocat
3 linguri pesmet

unt pentru uns vasul
sare

Mod de preparare
Pui laptele și smântâna într-o cratiță, o așezi pe foc și adaugi usturoiul zdrobit, puțină sare și un praf de nucșoară. În momentul în care dă în clocot, adaugi fileurile de cod, dai cratița deoparte și lași acoperit 10 minute. Scoți codul cu o paletă și îl tai bucăți.

Cureții cartofii, îi speli și îi tai cubulețe. Îi pui la fiet pentru 15 minute în amestecul de lapte și smântână. Îi scurgi și îi pisezi ca pentru piure. Torni peste piure din amestecul de lapte până obții o compoziție care curge ușor.

Ungi un vas termorezistent cu unt, împrăștii bucățile de pește, pui compoziția de cartofi, pătrunjelul verde tocat și amesteci. Presari deasupra pesmetul și introduci vasul în cuptorul încălzit la 230°C pentru 15-20 de minute. Servești gratinul imediat!

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.