Gnocchi cu parmezan - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Gnocchi cu parmezan

Gnocchi cu parmezan

Ingrediente

500 g cartofi albi făinoși; 1 ou; 1 cană de 250 ml cu făină; 50 g parmezan ras; 1/2 linguriță sare; 50 g parmezan ras pentru servit; câteva frunze de busuioc; 2 linguri unt

Mod de preparare

Mai întâi speli cartofii și îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt bine pătrunși, îi scurgi de apă, îi cureți de coajă și îi pasezi fin cât sunt încă calzi. Îi pui într-un bol în care ai pus făina și îi lași să ajungă la temperatura camerei. Adaugi peste ei oul bătut, parmezanul și sarea. Frămânți până când aluatul este omogen și poate fi modelat.

Împarți aluatul în patru și pe masa presărată cu făină rulezi fiecare bucată într-o fâșie lungă, cilindrică, de circa 1 cm grosime. Tai  bucăți de 2-3 cm și le presari cu făină. Pentru a le da forma, întorci o furculiță și rulezi aluatul pe suprafața acesteia până în punctul în care începe coada. Întinzi pastele pe un prosop curat de bucătărie și le lași să se usuce 10-15 minute. Pui apă la fiert și când dă în clocot pui gnocchi cu ajutorul unei spatule. Sunt gata când se ridică la suprafață. Le scoți cu grijă din apă și le pui la scurs. Torni peste gnocchi untul topit și presari totul cu parmezan ras și frunze de busuioc.

Sfaturi pentru mami

Trebuie să păstrezi cartofii într-o încăpere întunecoasă unde temperatura să nu depășească 10º C. Cel mai bine rezistă împachetați într-o pungă de hârtie. O temperatură mai mare determină cartoful să încolțească și să se deshidrateze.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.