Home / Copil / Biscuiți în două culori

Biscuiți în două culori

shutterstock_162115799

Ingrediente

200 g unt
150 g zahăr pudră
2 ouă
1 esență de portocale
2 linguri cacao
1 esență de rom
½ plic praf de copt
600 g făină
2 linguri lapte

Mod de preparare

Pui untul moale într-un castron, adaugi zahărul pudră și mixezi până se face spumă. Pui laptele, praful de copt şi ouăle și mixezi până se omogenizează. Adaugi făina treptat și când se îngroașă începi să frămânți cu mâna. Trebuie să iasă un aluat omogen și nu foarte tare.
Împarți coca în două. O parte o frămânți cu pudra de cacaua și esența de rom, iar cealaltă parte cu esența de portocale. Introduci ambele aluaturi la frigider pentru 30 de minute.

Scoți aluturile din frigider și, pe masa presărată cu făină, le întinzi în două foi identice, una lângă alta. Așezi foaia neagră peste cea albă, treci un pic cu sucitorul peste ambele foi și rulezi. Dai rulada la frigider pentru 30 de minute.

Scoți rulada din frigider și tai din ea12 felii, pe care le așezi, cu fața în sus, pe o tavă cu hârtie de copt, la distanță unele de altele. Ai grijă să le modelezi puțin în tavă ca să aibă forma rotundă.

Le coci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Trebuie să se rumenească ușor.

Până se coc primii biscuiți,  pui rulada rămasă la frigider. O scoți, tai alte 12 felii și procedezi la fel ca la prima tavă. Ies 24 de biscuiți aromați.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.