Gem de prune

Ingrediente

4 kg prune;

2 kg zahăr;

1 baton de scorţişoară;

zeama de la o lămâie mai mare

Mod de preparare

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui într-o cratiţă cu fundul gros. Adaugi zahărul, amesteci şi le laşi la frigider peste noapte. Scoţi cratiţa din frigider, pui batonul de scorţişoară, zeama de lămâie, amesteci şi o aşezi pe foc.

În momentul în care începe să fiarbă, aduni cu o spumieră sau cu un polonic toată spuma care se formează, amesteci şi laşi să fiarbă. Aduni spuma care se formează în continuare. Din momentul în care începe să fiarbă, îl laşi pe foc mic circa 1 oră şi jumătate, amestecând destul de des în el ca să nu se lipească.

Pui gemul fierbinte în borcane spălate bine şi sterilizate, le închizi ermetic cu capace, le întorci cu gura în jos pe un prosop de bucătărie şi le laşi să se răcească. Le depozitezi într-un loc răcoros.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.