Ingrediente
2 cutii de 425 g compot de mango
200 ml lapte de cocos
2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon
3 albușuri
100 g zahăr pudră
Mod de preparare
Scurgi zeama de la compot, pui bucățile de mango într-un blender împreună cu laptele de cocos și zahărul vanilat. Mixezi până când obții o cremă nu foarte groasă.
Pui apă într-o crăticioară, o așezi pe foc și o lași să dea în clocot. Între timp, bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul pudră și bați până se topește. Iei cu ajutorul a două linguri o minge mai mare din albuș și o pui în apa clocotită. O lași să fiarbă 15 secunde pe o parte, o întorci și o mai lași 10 secunde. Procedezi la fel și cu albușul rămas. Trebuie să-ți iasă 4 găluște mari de albuș.
Torni crema de mango în 4 boluri, așezi deasupra găluștele și servești.
Foto: Photoland/Profimedia