
Ingrediente
100 g merișoare
150 ml ulei vegetal
200 g zahăr brun
2 ouă medii bătute
50 ml lapte
1 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță extract de vanilie
140 g făină albă
½ linguriță bicarbonat de sodiu
300 g fulgi de ovăz
Mod de preparare
Încălzești cuptorul la 160°C și îmbraci cu hârtie de copt două tăvi de aragaz.
Într-un castron mare mixezi ouăle cu zahărul și uleiul, adaugi laptele, extractul de vanilie, scorțișoara și amesteci. Cerni deasupra făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare. Pui și fulgii de ovăz și amesteci. La final încorporezi merișoarele. Dacă aluatul este prea gros, mai adaugi treptat câte puțin lapte.
Iei cu lingurița din aluat și așezi grămăjoare pe tava cu hârtie de copt. Le așezi la distanță unele de altele, deoarece vor crește la copt. Dacă vrei ca fursecurile să fie mai mari, poți folosi o lingură specială de înghețată.
Coci fursecurile timp de 15 minute până devin auriu. Lași să se răcească în tavă 10 minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet. Le poți păstra mai multe zile într-un recipient care se închide etanș.