Home / Copil / Fursecuri cu merișoare și ovăz

Fursecuri cu merișoare și ovăz

Ingrediente

100 g merișoare

150 ml ulei vegetal

200 g zahăr brun

2 ouă medii bătute

50 ml lapte

1 linguriță scorțișoară măcinată

1 linguriță extract de vanilie

Vezi articolul

140 g făină albă

½ linguriță bicarbonat de sodiu

300 g fulgi de ovăz

 Mod de preparare

Încălzești cuptorul la 160°C și îmbraci cu hârtie de copt două tăvi de aragaz.

Într-un castron mare mixezi ouăle cu zahărul și uleiul, adaugi laptele, extractul de vanilie, scorțișoara și amesteci. Cerni deasupra făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare. Pui și fulgii de ovăz și amesteci. La final încorporezi merișoarele. Dacă aluatul este prea gros, mai adaugi treptat câte puțin lapte.  

Iei cu lingurița din aluat și așezi grămăjoare pe tava cu hârtie de copt. Le așezi la distanță unele de altele, deoarece vor crește la copt. Dacă vrei ca fursecurile să fie mai mari, poți folosi o lingură specială de înghețată.

Coci fursecurile timp de 15 minute până devin auriu. Lași să se răcească în tavă 10 minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet. Le poți păstra mai multe zile într-un recipient care se închide etanș.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.