Chiftele de conopidă

Ingrediente

250 g conopidă (doar buchețelele)

1 cartof mediu fiert

1 felie de pâine

2 ouă

50 g brânză cheddar rasă

1 ceapă mică

2 căței usturoi mici

1/2 legătură mărar

sare

piper

ulei pentru uns

Mod de preparare

Încălzești cuptorul la180°C și pui hârtie de copt într-o tavă și o ungi cu ulei.

Pui buchețelele de conopidă în apă clocotită cu sare și o fierbi 10 minute, după care o scurgi și o lași să se răcească.

Pui felia de pâine într-un robot de bucătărie și o mărunțești. Adaugi cartoful fiert tăiat cuburi, conopida, ouăle, brânza, ceapa și usturoiul și mixezi până ai o compoziție consistentă mai groasă.

Răstorni compoziția într-un castron, pui mărarul tocat, sare, piper și formezi 10 chiftele, le aplatizezi și le așezi pe tavă. Cu ajutorul unei pensule le ungi deasupra cu ulei și introduci tava în cuptor pentru 30 de minute. Trebuie să se rumenească frumos.  

Le servești cu sos de iaurt cu usturoi. Delicioase!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.