Home / Copil / Fursecuri cu gem de caise

Fursecuri cu gem de caise

Ingrediente
2 ouă; 1 lingură apă; 125 ml ulei; 100 g zahăr; 1/2 pliculeț praf de copt; 1 linguriță esență de vanilie; 320 g făină; gem de caise;
Mod de preparare

Mixezi ouăle cu apa, adaugi zahărul, esența și mixezi bine, adăugând în acest timp, treptat, uleiul. Pui făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi. Obții astfel un aluat potrivit de tare, pe care îl lași să se odihnească 20 de minute.

Ungi mâinile cu ulei, rupi din aluat bucăți și formezi biluțe de mărimea unei nuci mai mari. Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt la distanță unele de altele. Apeși pe mijlocul fiecăreia cu degetul și pui în gaura formată puțin gem de caise.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit și le lași până se rumenesc ușor, circa 15-20 de minute.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.