Ingrediente
250 g făină integrală; 150 g unt; 100 ml sirop de arțar; 1 ou; 4 linguri pudră de roșcove; 1 linguriță rasă scorțișoară; ½ pliculeț praf de copt; 1 vârf de cuțit cu sare;
50 ml lapte rece; 200 g amestec de cereale cu semințe pentru decor
Mod de preparare
Mixezi untul moale cu siropul de arțar până obții o spumă. Adaugi oul și laptele și omogenizezi. Amesteci făina cu pudra de roșcove, scorțișoara, sarea și praful de copt. Amestecul obținut îl pui peste unt și mixezi bine. Formezi din aluat o bilă, o învelești în folie alimentară și o introduci în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Scoți aluatul din frigider, formezi biluțe și le tăvălești prin amestecul de cereale. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt, la distanță unele de altele, și le introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 15-20 de minute. Le lași să se răcească. Procedezi la fel cu aluatul rămas.