Home / Copil / Fursecuri cu cereale

Fursecuri cu cereale

Ingrediente

250  g făină integrală; 150 g unt; 100 ml sirop de arțar; 1 ou; 4 linguri pudră de roșcove; 1 linguriță rasă scorțișoară; ½ pliculeț praf de copt; 1 vârf de cuțit cu sare;
50 ml lapte rece; 200 g amestec de cereale cu semințe pentru decor

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu siropul de arțar până obții o spumă. Adaugi oul și laptele și  omogenizezi. Amesteci făina cu pudra de roșcove, scorțișoara, sarea și praful de copt. Amestecul obținut îl pui peste unt și mixezi bine. Formezi din aluat o bilă, o învelești în folie alimentară și o introduci în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Scoți aluatul din frigider, formezi biluțe și le tăvălești prin amestecul de cereale. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt, la distanță unele de altele, și le introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 15-20 de minute. Le lași să se răcească. Procedezi la fel cu aluatul rămas.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.