Home / Copil / Alimentatie / Fructele și legumele, cei mai buni prieteni ai inimii!

Fructele și legumele, cei mai buni prieteni ai inimii!

 

Februarie este luna inimii, un moment în care să te gândești mai mult ca oricând, la acest organ incredibil care bate în medie de 100.000 de ori pe zi. Mișcarea, renunțarea la obiceiurile nesănătoase, menținerea unei greutăți normale și consumarea legumelor și fructelor sunt cele mai bune patru  metode de a avea o inimă sănătoasă.

Din nefericire, bolile de inimă sunt principala cauză a deceselor românilor. 60% dintre cei care-şi pierd viaţa, anual, suferă de boli cardiovasculare. În plus, suntem printre ţările europene cu cea mai scăzută speranţă de viaţă.

Rolul fructelor și legumelor

O modalitate de îmbunătățire imediată a sănătății inimii noastre este de a manca mai multe legume si fructe. Consumul a minimum 5 porții de legume și fructe pe zi poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral. Bogate în apă, fibre, substanțe nutritive și scăzute în calorii, fructele și legumele îți aduc în organism tot ce ai nevoie pentru sănătatea ta.

Multe fructe și legume sunt bogate în vitamina C și betacaroten, cum ar fi citricele, ardeii, broccoli, morcovii și cartofii dulci. Acești doi antioxidanți (vitaminele C și A) au capacitatea de a încetini sau chiar de a preveni ateroscleroza, prin reducerea acumulării colesterolului în interiorul arterelor. Fructele și legumele sunt, după părerea noastră, Cei mai buni prieteni ai inimii!

Ai o inimă sănătoasă, ești fericit!

Fără o inimă sănătoasă, oportunitățile de a trăi pe deplin și fericit sunt foarte limitate. Adoptarea obiceiurilor de viață sănătoase și colorarea meselor noastre zilnice cu fructe și legume variate pot contribui cu adevărat la ani în plus la viața noastră.

Poftă bună la fructe și legume!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.