Ingrediente
4 ouă
1 dovlecel
1 morcov mai mare fiert
1 roșie mare
100 g cașcaval
2 linguri smântână
1 lingură rasă cu făină
sare
Mod de preparare
Bați ouăle cu un praf de sare și adaugi în ele jumătate din cașcavalul dat pe răzătoarea mare, smântâna și făina.
Speli dovlecelul și îl tai cuburi. Speli roșia și o tai felii. Morcovul îl tai fâșii subțiri. Adaugi legumele (mai puțin roșia) în compoziția de ou și amesteci ușor.
Torni compoziția într-o tavă rotundă unsă cu puțin unt, pui feliile de roșii deasupra și presari restul de cașcaval ras. O introduci în cuptorul încins până se încheagă și se rumenește frumos deasupra. Tai omleta felii și o servești alături de o salată.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!