Home / Copil / Flan cu portocale

Flan cu portocale


Ingrediente
8 ouă; 1 l lapte; 300 g zahăr; 2 portocale
Mod de preparare
Pui într-o crăticioară 100 g de zahăr, o lingură de apă și zeama de la o portocală. O pui pe foc și lași să se caramelizeze zahărul. Trebuie să ai grijă să nu se ardă. Torni caramelul în 6 vase ramekin și le rotești pentru a distribui caramelul pe părțile laterale ale vaselor, după care dai să se răcească.
Într-un castron, amesteci ouăle cu restul de zahăr, cu laptele și zeama de la o portocală.
Împarți compoziția în vasele ramekin, le așezi în altul mai mare, torni apă până la jumătatea lor și le intorduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 40 de minute. Scoți vasele din baia de aburi, le lași să se răcească complet, după care le pui la frigider înainte de servire.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.