Home / Viata de familie / Relatie / Femeile fac 70% din muncile casnice!

Femeile fac 70% din muncile casnice!

shutterstock_141147442

Deşi viaţa modernă a schimbat mult din modul de a gândi implicarea bărbaţilor în treburile casnice, repartizarea lor între femei şi bărbaţi a rămas inegală. 68% dintre femei au convingerea că fac mai mult în casă decât partenerii lor. Dacă 44% dintre bărbaţi recunosc acest lucru ca fiind real, 41% consideră că fac nici mai mult, nici mai puţin decât soţia.

Ce se întâmplă când ai copii

Nici naşterea copilului nu ameliorează lucrurile. Într-adevăr, aproape 70 % dintre mame estimează că muncesc mai mult decât partenerul, iar 59% dintre cele fără copii au aceeşi părere.  În ceea ce priveşte sarcinile domestice ale bărbaţilor, cei mai mulţi menţionează aruncatul gunoiului menajer. Pentru femei, nu există un asemenea clasament pentru că toate spală, dau cu aspiratorul, gătesc, au grijă de copii, îi duc la doctor, rămân acasă când copilul este bolnav etc. Şi inevitabil, treburile casnice devin astfel o sursă de conflict în cuplu, mai ales pentru tineri – 49% din tinerele familii declară că au conflicte de acest gen, în timp ce în cuplurile mai în vârstă ele există doar în proporţie de 26%.

Influenţe în starea de sănătate

Faptul că femeile muncesc mai mult decât bărbaţii le influenţează starea fizică şi psihică. 64 % declară că sunt mai obosite decât partenerii lor şi mai deprimate. Cu toate acestea 50% din femeile interogate apreciază că este normal ca ele să facă în casă mai mult decât consortul! Iată în ce cerc vicios ne învârtim! Chiar dacă este vorba de un studiu francez, este clar că rezultatele lui sunt destul de aproape de viaţa româncelor. Aşa că, merită să reflectăm asupra lui şi să schimbăm câte ceva în viaţa noastră.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.