Home / Copil / Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor

de la 2 ani

Ingrediente

500 g dovlecei;

3 ouă;

250 ml smântână;

1 lingură unt;

sare;

100 g parmezan

50 g cașcaval
Mod de preparare

Mai întâi încălzești cuptorul la 180° C. Speli dovleceii, îi cureți de coajă, îi tai felii potrivit de subțiri, le presari cu puțină sare și le lași 30 de minute. Le pui într-o strecurătoare, le clătești cu apă rece, le scurgi bine de zeamă, după care le așezi în straturi într-un vas mic termorezistent uns cu unt.
Amesteci într-un castron ouăle cu smântâna și condimentezi cu puțină sare. Adaugi 50 g parmezan ras și omogenizezi. Torni amestecul peste dovlecei, presari deasupra parmezanul și cașcavalul rase și introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Servești gratinul cald.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.