Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Desert cu griș și mere

Desert cu griș și mere

de la 10 luni/2 porții

Ingrediente

2 mere mici; 300 ml lapte; 3 linguri griș; 1 gălbenuș de ou; 1 lingură brânzică de vaci; 1 cubuleț de unt

Mod de preparare

Pui laptele la fiert și în momentul în care dă în clocot adaugi grișul în ploaie, amestecând continuu. Fierbi, la foc mic, până se leagă grișul, după care îl lași să se răcească.

Adaugi în griș brânzica de vaci, gălbenușul, merele curățate de coajă și tăiate cubulețe. Oprești câteva felii pentru final. Împarți compoziția în două vase termorezistent unse cu unt și deasupra așezi feliile de mere oprite. Le introduci în cuptorul preîncălzit și lași până se rumenește ușor deasupra, circa 30 de minute

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.