Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Budincă cu pere

Budincă cu pere

de la 12 luni

Ingrediente

2 pere potrivite; 2 ouă; 150 ml lapte; 1 lingură amidon de porumb; 2 lingurite zahar brun, puțin unt pentru uns formele

Mod de preparare

Cureți perele de coajă și de semințe, le tai cuburi și le pui la fiert în apă (păstrezi câteva felii pentru decor). Când s-au înmuiat, le scurgi, le lași să se răcească, după care le pasezi. Amesteci gălbenușurile cu laptele și zaharul și pui vasul pe foc mic până când se îngroașă. O lași să se răcească. Amesteci crema de ou cu piureul de pere, amidonul și încorporezi ușor, la final, albușurile bătute spumă tare.

Torni compoziția în 2 vase mici termorezistente unse cu unt, așezi deasupra feliile de pere le așezi pe o tavă în care ai pus puțină apă fiartă. Le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Le lași să se răcorească și poți să le servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.