de la 12 luni
Ingrediente
2 pere potrivite; 2 ouă; 150 ml lapte; 1 lingură amidon de porumb; 2 lingurite zahar brun, puțin unt pentru uns formele
Mod de preparare
Cureți perele de coajă și de semințe, le tai cuburi și le pui la fiert în apă (păstrezi câteva felii pentru decor). Când s-au înmuiat, le scurgi, le lași să se răcească, după care le pasezi. Amesteci gălbenușurile cu laptele și zaharul și pui vasul pe foc mic până când se îngroașă. O lași să se răcească. Amesteci crema de ou cu piureul de pere, amidonul și încorporezi ușor, la final, albușurile bătute spumă tare.
Torni compoziția în 2 vase mici termorezistente unse cu unt, așezi deasupra feliile de pere le așezi pe o tavă în care ai pus puțină apă fiartă. Le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Le lași să se răcorească și poți să le servești.