Home / Copil / Desert cu ciocolată, banane și chia

Desert cu ciocolată, banane și chia

Ingrediente

4 ouă

3 banane

100 g alune de pădure

1 lingură semințe de chia

200 g ciocolată neagră pentru desert

100 g zahăr

50 g unt

150 ml frișcă lichidă

1 vârf cuțit de sare

Mod de preparare

Cureți bananele, le tai felii și le pasezi cu o furculiță până obții un piure, după care îl păstrezi în frigider. Alunele le zdrobești mărunt și gălbenușurile le bați bine cu zahărul până se albesc.

Rupi ciocolata pătrățele, o pui într-un bol și o așezi pe baie de aburi până se topește. Adaugi untul moale și amesteci până obții o textură netedă.

Adaugi gălbenușurile peste ciocolată și amesteci energic până se încorporează. Torni și frișca lichidă treptat, amestecând continuu.

Dai vasul de pe foc, adaugi piureul de banane și albușurile bătute spumă tare cu un praf de sare, iar la final semințele de chia, alunele zdrobite și amesteci.

Acoperi crema cu o folie de plastic și o introduci în frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire.

Împarți crema în cupe individuale și decorezi cu felii de banane!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.