Desert cu capsune! Simplu si bun! Pregătești un pandișpan cu pudră de cacao și o cremă cu ciocolată albă, le așezi în straturi intercalate cu aromatele capsune și gata desertul ideal.
Ingrediente
Pentru pandişpan
3 ouă
80 g zahăr pudră
80 g făină
20 g cacao
Pentru cremă
500 ml lapte
2 gălbenuşuri
3 linguri făină
80 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g ciocolată albă
125 g unt
500 g căpșune
Mod de preparare
Pentru pandişpan, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul pudră şi baţi până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile treptat şi la final pui făina cernută cu pudra de cacao, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă sau lingură de lemn. Torni aluatul într-o tavă de 24×24 cm îmbrăcată cu hârtie de copt şi o introduci în cuptorul încins la 200° C pentru 10 minute. Laşi blatul să se răcească, după care desprinzi hârtia.
Într-un vas cu fundul gros, amesteci laptele cu făina, zahărul şi gălbenuşurile, îl pui pe foc şi-l laşi până se îngroaşă crema, amestecând continuu. La final, dai vasul de pe foc, adaugi ciocolata rasă şi amesteci până se topeşte. Laşi crema să se răcească foarte bine, după care încorporezi untul în ea şi aromezi cu esenţa de vanilie.
Montarea desertului se face într-un vas dreptunghiular sau în orice alt vas transparent mai înalt. Tai o bucată de blat cât mărimea vasului şi o aşezi pe fundul acestuia. Pui peste el cremă, un strat de căpşuni tăiate sferturi, urmează iar blat, cremă şi la final căpşuni. Introduci vasul la frigider pentru cel puţin o oră înainte să-l serveşti.
Daca ți-a plăcut acest desert cu capsune, mai poti pregati și Desert cu piure de căpșune și pișcoturi
Foto: Photoland/Profimedia