Home / Copil / De ce este bine să le citești povești la culcare

De ce este bine să le citești povești la culcare

Se vorbește din ce în ce mai mult despre beneficiile citirii poveștilor la culcare. Știa că nivelul de lectură al copiilor de 4-5 ani cărora li se citeşte zilnic este mai avansat cu un an faţă de cel al copiilor de aceeasi vârstă cărora nu li se citeşte atât de des? Cititul este de asemenea benefic atât pentru copii, cât și pentru adulți.  De fapt, se dezvoltă relația părinte-copil!

Una dintre amintirile mele cele mai frumoase din copilărie este aceea când mama sau tata veneau și îmi citeau povești sau chiar le inventau. Era un moment dulce, minunat, un moment al apropierii, al imaginației chiar înainte de a pleca în țara viselor.

Aceste mici momente împreună pot suda relația, lăsând la o parte tensiunile de peste zi, micile frustrări de la școală, de la locul de muncă… Sub pătură, lângă micuțul nostru, mângâindu-i mânuța cu pielea fină, tot ce a fost greu peste zi se uită. Este minunat!

Pe lângă dezvoltarea limbajului, a imaginației, a abilităților de citire prealabilă etc., copilul dezvoltă și consolidează ceva și mai prețios: relația de atașament cu părinții săi. Copilul se simte în siguranță lângă părinți, înțelege iubirea necondiționată și aceste două lucruri îl vor ajuta mai târziu să dezvolte o puternică stimă de sine, care îi va permite să se confrunte mai ușor cu greutățile vieții.

Aceste momente sunt prețioase și memorabile pentru toți membrii familiei. Îndemnul meu este să mai lăsați deoparte treburile casei și să vă bucurați de atmosfera liniștitoare a luminii de la veioza din dormitor și să împărtășiți cu cel mic momentele de iubire printr-o poveste.

Nu este minunat să știți că toate acestea se pot dezvolta în câteva minute pe zi, printr-un mediu liniștitor, cald și cu o poveste palpitantă?

Lectură plăcută!

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.