Home / Viata de familie / Trucuri pentru... / Cum transformi o supă-cremă banală în una extraordinară

Cum transformi o supă-cremă banală în una extraordinară

Supa-cremă este un preparat banal și simplu, dar există câteva modalități prin care o poți transforma în una extraordinară! Uneori, trebuie doar să adaugi un ingredient în momentul servirii pentru a face diferența și la aspect, dar mai ales la gust!

Bacon

Tai baconul în fâșii subțiri și le tragi la tigaie până devin crocante. Le presari în bolul de supă în momentul servirii.  Nu numai că schimbă gustul, dar și aspectul va fi mai apetisant. Baconul poate fi folosit în orice supă.

Smântână

Amesteci o cană de smântână cu zeama și coaja unei lămâi. Adaugi o lingură din acest amestec în bolul cu supă în momentul servirii.

Semințe de dovleac

Cumperi semințe de dovleac curățate, le pui într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline, presari puțină sare și le lași să se rumenească. Pui din ele în bolul de supă în momentul servirii.

Prosciutto

La fel ca baconul, Prosciutto nu va adăuga doar aromă supei tale, ci și un aspect apetisant. Îl tai bucăți mici și îl tragi la tigaie până devine crocant. Merge cel mai bine la o supă-cremă de țelină.

Frunze de țelină

De multe ori te întrebi ce poți face cu frunzele de țelină! Ei, bine, le poți adăuga tocate foarte mărunt într-o supă, înlocuind eternul pătrunjel. Gustul va fi extraordinar!

Migdale

Migdalele merg adăugate la toate supele. Migdalele feliate le pui într-o tigaie fără grăsime, la foc mediu, pentru câteva minute, amestecând destul de des. Nu trebuie să se ardă, doar să prindă o culoare ușor maronie. Gustul va fi pe măsură!

Praz prăjit

Pentru a adăuga ceva crispy la supa ta, o variantă foarte bună este prazul prăjit. Tai partea albă a prazului în bucăți de 10 cm, după care le tai fâșii subțiri, dar pe lung. Pui într-o cratiță mai mult ulei și când se încinge foarte bine pui prazul și lași până devin aurii. Îl scoți cu o paletă pe prosoape absorbante. Le poți pregăti și în avans.  Țin două zile.

Salsa

A pune salsa  la o supă-cremă de conopidă a fost descoperirea mea de toamna aceasta. Este super delicioasă și vă îndemn să încercați!

Semințe de rodie

Ți se pare ciudat să adaugi semințe de rodie în supă? Ai încredere în mine și încearcă. Gustul răcoritor al acestor mici semințe în combinație cu supa fierbinte este magnific! Merge foarte bine la supa-cremă de dovlecei.

Felii de mere

Feliile de mere rumenite în unt sunt yummi într-o supă-cremă. Sunt ideale mai ales pentru supa de cartofi dulci!

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.