Home / Bebelus / Cum stimulezi inteligența copilului tău

Cum stimulezi inteligența copilului tău

 shutterstock_211456987

Părinții își doresc copii cât mai inteligenți, cu rezultate cât mai bune la școală și cu performanțe deosebite la activitățile extra-curriculare. Inteligența acestora este, însă, influențată într-o bună măsură de către părinți și în special de mamă, în perioada sarcinii, iar mai apoi de câțiva factori simpli din programul zilnic, ca de exemplu activitățile realizate, odihna și alimentația.

Mănâncă acizi grași polinesaturați (Omega 3) pe perioada sarcinii:

Cercetătorii au dovedit că dacă mama consumă acest tip de alimente pe perioada sarcinii, copiii vor avea un IQ mai mare cu aproximaticv 3,5 puncte deoarece acești acizi nu sunt sintetizați în mod natural de organism și ajută la dezvoltarea celulelor nervoase. De asemenea, odată cu creșterea copilului se recomandă introducerea în meniul acestuia a preparatelor din pește (de exemplu somon), a nucilor sau migdalelor în formă crudă, deoarece au un conținut bogat în Omega 3.

Fă-i un program de somn copilului tău

Somnul are un rol foarte important în dezvoltarea celulelor nervoase și a copilului în general. Lipsa de somn poate afecta anumite părți ale creierului, în special lobii frontali, care controlează abilitatea de a lua decizii, de a forma amintiri etc. De asemenea, specialiștii sunt de părere că, dacă un copil de clasa a șasea nu doarme o oră, la momentul potrivit, creierul lui va funcționa precum al unuia de clasa a patra.

Înscrie-l la grădiniță:

Înscrierea unui copil la grădiniţă îi măreşte IQ-ul cu peste 4 puncte. Alături de alți copii de vârsta lui, într-un mediu în care este provocat să descopere și să învețe, copilul își va contura mult mai repede abilități precum socializarea sau învățarea și se va adapta cu o mai mare ușurință la viitoarea etapă – școala.

Implică-l în jocuri de lectură interactivă:

Potrivit oamenilor de știință, puteți în acest fel să creșteți coeficientul de inteligență al copilului cu aproximativ 6 puncte. Totodată, lectura interactivă, pe parcursul căreia copilul își poate imagina că este el însuși unul dintre personaje, este o bună modalitate de dezvoltare a vocabularului și a creativității.

Încearcă cursurile de muzică:

IQ-ul copiilor a fost evaluat înainte și după cursurile de muzică și s-a demonstrat faptul că, pentru mulți dintre ei, lecțiile au influențat pozitiv creșterea coeficientului de inteligență.

Cunoaște-i prietenii:

Este dovedit faptul că părinții și caracteristicile genetice pe care aceștia le transmit copiilor au mai puțină influență în dezvoltarea și evoluția lor ulterioară față de cât s-ar crede. Pe de altă parte, cercul de prieteni are o influență confirmată asupra comportamentului și conturarea abilităților acestora și, pe cât posibil, este de preferat să cunoașteți prietenii sau persoanele cu care copiii își petrec timpul liber sau orele de la școală astfel încât să vă asigurați că mediul este unul benefic pentru ei.

Transmite-i încredere:

Într-o măsură mai mare decât adulții, copiii au nevoie să le reconfirmați încrederea pe care o aveți în ei și în capacitatea lor de a reuși să ducă la bun sfârșit lucrurile pe care și le propun. Astfel, îi ajutați să aibă siguranța propriilor decizii la vârsta maturității și să devină responsabili pentru propriile acțiuni. De asemenea, acest lucru influențează dezvoltarea IQ-ului lor, fapt dovedit științific prin experimentul realizat cu niște elevi de nivel mediu, dar cărora profesorilor le-au fost prezentați ca având o inteligență „peste medie”. Rezultatul după o bună perioadă de timp, a fost îmbunătățirea IQ-ului elevilor cu o medie de 10 până la 22 de puncte.

Informații din partea unei comunități de specialiști în pediatrie și psihologie, se află pe platforma Modelează copilăria. Aici pot fi consultate informații și recomandări în ceea ce privește sănătatea, alimentația, îngrijirea, siguranța, psihologia, educația și distracția copiilor.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!


About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.