Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Cu ce poți înlocui amidonul de cartofi

Cu ce poți înlocui amidonul de cartofi

Bogat în amidon și fără gluten, amidonul din cartofi este deosebit de util în bucătărie. Acesta se face din cartofi uscați și măcinați. Este folosit frecvent la îngroșarea sosurilor, în unele rețete de prăjituri, la creme, jeleuri etc. La coacere, amidonul de cartofi va ajuta la afânarea unei prăjituri, conferind în același timp obținerea unei texturi moale.

Iată câțiva înlocuitori, care cu siguranță vă vor ajuta în bucătărie.

În preparatele dulci și sărate, poți înlocui cu ușurință amidonul de cartofi cu amidonul de porumb, care are proprietăți similare. Când prepari ceva copt, poți înlocui 1/3 din cantitatea specificată de făină cu amidon de porumb. La sosuri, pentru fiecare 1/2 litru de lichid, adaugi 20 g,  30 g la creme și aproximativ 45 g la budinci.

Într-un blat de tort, poți folosi pudră de migdale sau alune pentru a înlocui amidonul.

Pentru a îngroșa un sos, înlocuiește pur și simplu o lingură de amidon de cartofi cu două linguri de făină de tapioca.

Dacă ai o rețetă de sos care conține lapte și amidon de cartofi și nu ai voie aceste două ingrediente, poți realiza totuși acea rețetă folosind făină de orez cu cu apă. Sosul va fi gustos și și va păstra și o culoare deschisă.

Un bun înlocuitor poate fi și făina de orez, dar trebuie să fierbi sosul cel puțin 10 minute, deoarece cu această făină sosul se îngroașă mai greu.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.