
Ingrediente
300 g file de pește; 3 cartofi mari; 1 ceapă; 2 căței usturoi; 100 g cașcaval; ½ legătură mărar verde; 2 ouă; sare; 1 ceașcă pesmet
Mod de preparare
Cureți cartofii, îi speli și îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși îi scurgi și îi pasezi foarte fin. Cât timp fierb cartofii, pui fileul de pește și ceapa tocată mărunt într-un vas termorezist, torni puțină apă și-l introduci în cuptorul încins pentru 20 de minute.
Când peștele este gata, îl scoți din cuptor, îl zdrobești și îl lași să se răcorească. Adaugi peste el usturoiul pisat, cașcavalul dat pe răzătoarea mică, mărarul tocat mărunt, piureul de cartofi, sare și amesteci foarte bine.
Iei cu mâna udă din compoziție și formezi crochete rotunde sau lunguiețe. Le treci prin ou bătut și apoi prin pesmet. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins până se rumenesc frumos deasupra. Pentru cei mari, le poți prăji în ulei bine încins.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!