
Ingrediente
500 g căpșune gata curățate
5 albușuri
300 g zahăr
1 praf de sare
250 g unt moale (82% grăsime)
Mod de preparare
Mai întâi, tai căpșunele cuburi, le pui într-o crăticioară și o așezi pe foc mic. Lași să fiarbă până se înmoaie foarte bine, după care le dai deoparte și le pasezi cu blenderul. Adaugi 250 g zahăr, amesteci și o așezi din nou pe foc mic. Lași să fiarbă până siropul se leagă ca la dulceață. Îndepărtezi spuma albă care se formează.
În același timp, bați albușurile cu praful de sare până se formează o spumă tare, adaugi 50 g zahăr și bați până obții o bezea tare. Oprești focul la sirop și îl torni peste bezea în fir subțire, mixând continuu. Aici o să ai nevoie de ajutorul altei persoane dacă nu ai un mixer fix. După ce ai încorporat tot siropul, mai mixezi circa 10 minute până bezeaua se răcește.
Când bezeaua a ajuns la temperatura camerei, adaugi câte o linguriță de unt moale, mixând la viteză mică după fiecare. Untul îl scoți cu mult timp înainte. Trebuie să fie foarte moale. Dacă este rece, crema se taie.
Pui crema în cupe și le introduci în frigider. În momentul servirii le ornezi cu frișcă, dar este absolut fantastică simplă, cu fructe proaspete.
SFAT!
Dacă cumva ți se taie crema, pui bolul în frigider pentru 30-40 de minute, după care bați din nou la viteză mare. O să vezi că se leagă și devine cremoasă. Această cremă o poți folosi și la tort, prăjituri, rulade.