Cotlet de miel cu legume - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Cotlet de miel cu legume

Ingrediente

1 kg cotlet de miel cu os

sare

6 linguri ulei

6 cartofi mici

1 morcov

3 căței usturoi

1 legătură ceapă verde

1 ardei gras roșu

2 crenguțe ienibahar

1 frunză de dafin

1 lingură ulei de măsline

1 crenguță de cimbru

Mod de preparare

Speli cotletul de miel, îl usuci cu prosoape absorbante și îl condimentezi cu sare. Îl pui într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins și îl prăjești ușor pe toate părțile.

Speli cartofii, îi cureți de coajă, îi tai pe jumătate, îi condimentezi cu sare și îi așezi într-un vas termorezistent mai mare. Îi introduci în cuptorul încins la 200°C timp de 15 minute. Scoți forma din cuptor, pui peste cotletul de miel și pe lângă așezi morcovul tăiat felii mai grosuțe, ceapa bucăți, ardeiul gras fâșii mai subțiri, frunza de dafin și usturoiul tăiat felii subțiri. Adaugi și crenguțele de ierburi aromate.

Stropești totul cu ulei de măsline, torni 150 ml de apă și introduci tava în cuptorul încins la 200°C pentru 50 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.