Home / Copil / Coronavirus: care sunt riscurile în cazul copiilor?

Coronavirus: care sunt riscurile în cazul copiilor?

De la începutul epidemiei de coronavirus, puțini copii au fost afectați de noul virus, aproximativ 1%. Dar – atenție! – acest lucru nu înseamnă că micuții noștri nu pot participa la răspândirea bolii!

Un studiu realizat de cercetătorii Departamentului de Boli Infecțioase Pediatrice de la Universitatea din Virginia și cei ai Departamentului de Urgență Pediatrică de la Colegiul de Medicină Baylor din Houston a analizat modul în care copiii sunt afectați de Covid-19.

Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice

Studiul arată că 13% din cazurile confirmate pozitiv la COVID-19 sunt asimptomatice. Prin urmare, copiii sunt „purtători sănătoși” ai virusului, adică poartă boala fără a prezenta neapărat simptome. Cu toate acestea, ei pot transmite boala prin scaun, secreții nazale și salivă. Dintre copiii care au manifestat simptome, 5% au avut dificultăți de respirație, iar 0,6% au prezentat sindromul de detresă respiratorie sau suferință multiorganică. Într-adevăr, cifre mult mai mici decât cele din rândul adulților infectați.

Ce interval de vârstă este afectat?

Preșcolarii și sugarii sunt cei mai predispuși la manifestări clinice grave. Însă mai este nevoie de mult studiu și cercetare în acest sens.

de Valentina Merlici

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.