Home / Bebelus / Alimentatie / Copilului tău îi place peștele? Cum îl introduci în alimentație

Copilului tău îi place peștele? Cum îl introduci în alimentație

Când încep diversificarea, majoritatea bebelușilor refuză peștele pentru că nu le place gustul. Pentru a evita acest lucru, trebuie să-l obișnuiești cu acesta încă din timpul vieții intrauterine.

Consumă pește de două ori pe săptămână

Aromele alimentelor pe care le consumă mama în timpul sarcinii se duc în lichidul amniotic și sunt absorbite de bebeluș. După naștere, gusturile sunt, de asemenea, transmise prin laptele matern. Prin urmare, dacă consumi pește în timpul sarcinii și în timp ce alăptezi, bebelușul tău este oarecum obișnuit cu gustul în momentul în care îl introduci în alimentație. Nutriționiștii spun că ceea ce-l face pe un copil să accepte și să ajungă să iubească un aliment este repetarea. Cât de des? Cel puțin de două ori pe săptămână, asta pentru a beneficia și de valorile lui nutriționale.

Când și cum să începem?

Peștele și fructele de mare se află pe ultima poziție în ordinea introducerii produselor din carne, deoarece se află în partea de sus a listei cu alimente alergene.

Alegerea tipului de peșete când începi diversificarea (în jurul vârstei de 8 luni) are o foarte mare importanță. Poate fi cod, somon, păstrăv sau doradă.

Când cel mic împlinește vârsta de un an și începe să mestece foarte bine, este timpul să încerci și alte rețete (de exemplu, crochete la cuptor). Dacă cel mic refuză, nu este nicio nenorocire, încerci peste 2 săptămâni. Cel mic uită și preparatul  o să i se pară nou. Așa cum spuneam și mai sus, repetarea este foarte importantă. Nu trebuie să renunți în a-l obișnui cu un gust.

Dacă cel mic are alimente preferate, cum sunt unele legume sau brânza, poți “ascunde” peștele în rețetele în care predomină preferatele lui. Astfel va trece testul gustului mult mai ușor. În plus, trebuie să înveți ce rețete îi plac celui mic și să exploatezi lucrul acesta. Unii copii nu-l mănâncă decât simplu, doar cu zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline, alții îl acceptă sub orice formă. Dacă copilul mănâncă pește de mic, o să fie un adult care o să iubească această carne atât de sănătoasă!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.