Home / Copil / Clătite cu spanac şi urdă

Clătite cu spanac şi urdă

Ingrediente
Pentru aluat

2 ouă
250 ml lapte
250 gfăină

Pentru umplutură

500 g spanac congelat

300 g urdă

1 ceapă
2 linguri parmezan ras

1 praf de sare

ulei de măsline
Mod de preparare

Pentru aluatul de clătite, amesteci cu un tel ouăle bătute, laptele și făina. Laşi aluatul la frigider cel puţin 30 de minute, după care prăjeşti clătite nu foarte subţiri într-o tigaie specială de clătite pe care o ungi cu foarte puțin ulei. Ții clătitele la cald.

Pui spanacul într-o strecurătoare și îl lași la dezghețat. Îl scurgi foarte bine, apăsând din când în când pe el. Într-o tigaie, pui 1 lingură ulei de măsline, adaugi ceapa dată pe răzătoarea mare, 2 linguri cu apă și lași să se înăbușe 2 minute. Adaugi spanacul, amesteci și lași până scade apa pe care și-o lasă. Îl pui într-un castron și-l lași să se răcorească.

Pui urda și parmezanul ras peste spanac, condimentezi cu puțină sare și amesteci. Umpli clătitele cu spanac și le servești. Aceste clătite sunt foarte gustoase și de aceea le pot mânca și adulții familiei.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.