Ciorbă de lobodă cu carne de curcan - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Ciorbă de lobodă cu carne de curcan

Ciorbă de lobodă cu carne de curcan

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

300 g piept de curcan

3 legături de lobodă

1 legătură leuștean

1 legătură ceapă verde

1 morcov mare

1 dovlecel/zucchini

1 ardei gras

1 felie țelină

500 ml suc de roșii

1 linguriță cimbru uscat

30 g cușcuș (opțional)

sare

piper

3-4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Cureți și speli legumele. Tai carnea cubulețe, ceapa și ardeiul le toci mărunt, iar restul legumelor le dai pe răzătoarea mare, mai puțin dovlecelul, pe care îl tai cuburi. Încingi uleiul într-o tigaie, pui carnea și lași până se albește. Adaugi legumele și sotezi totul până când legumele se înmoaie  puțin.

Pui într-o oală 3 l de apă și în momentul în care dă în clocot adaugi legumele și carnea din tigaie. Lași să fiarbă, la foc mic, până când carnea este bine pătrunsă, adaugi loboda curățată, spălată și tocată, sucul de roșii și 30 g de cușcuș (nouă ne plac ciorbele mai groase). Mai lași să fiearbă 5 minute, după care oprești focul, pui leușteanul tocat mărunt și acoperi cu un capac.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.