Ciorba cu perisoare din peste pentru pitici! Se pregătește ușor, este hrănitoare și foarte delicioasă. Este o metodă de a oferi peștele copiilor mofturoși care-l refuză.
Ingrediente
1 ceapă medie
1 morcov potrivit
1 rădăcină potrivită de păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
2 linguri orez
2 linguri ulei
zeama de la o lămâie
PENTRU PERIȘOARE
400 g file de pește
1 ceapă mică
2 linguri orez
1 ou mare
sare
Mod de preparare
Mai întâi, cureți legumele, le speli bine și le toci cubulețe. Pui uleiul la încins în oala în care faci ciorba, adaugi legumele și le lași să se călească câteva minute. Pui 3 l de apă clocotită și lași să fiarbă până când legumele sunt aproape pătrunse.
Între timp, pregătești perișoarele. Alegi peștele de oase și îl mixezi cu un blender. Adaugi peste el ceapa tocată foarte mărunt, orezul fiert pe jumătate, un praf de sare, oul și omogenizezi compoziția. Cu mâna udă formezi perișoarele și le așezi pe un tocător uns cu ulei.
Adaugi în supă o lingură de orez, pui perișoarele, puțină sare și lași să fiarbă, la foc mic, 15 minute din momentul în care perișoarele se ridică la suprafață. Adaugi zeama de lămâie și mai lași să dea în câteva clocote. Potrivești gustul de sare și oprești focul. Poți pune și leuștean verde tocat mărunt.
O altă rețetă cu pește pe lângă aceasta ciorba cu perisoare din peste este și Crochete cu pește.