Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Ciorbă cu perișoare de pui

Ciorbă cu perișoare de pui

de la 10 luni

Ingrediente

100 g piept de pui tocat

½ morcov mic

1  ceapă

¼  ardei gras

¼ rădăcină păstârnac

2 gălbenușuri

1 lingură boabe de mazăre

1 linguriță orez

2 fire pătrunjel verde

zeama de la ¼  de lămâie

1 lingură ulei

Mod de preparare

Mai întâi, cureți și speli legumele. Toci o jumătate de ceapă și ardeiul mărunt, rădăcinoasele le dai pe răzătoarea mare și le pui pe toate în 750 ml de apă clocotită.

Cât timp fierb legumele, amesteci pieptul de pui tocat cu o jumătate de ceapă dată pe răzătoarea mare, cu orezul și cu gălbenușurile. Omogenizezi compoziția și formezi cu mâna udă perișoare mici.

Adaugi perișoarele în supă, uleiul, boabele de mazăre, mai torni o cană cu apă și le lași să fiarbă 25 de minute, la foc mic. Adaugi zeama de lămâie, oprești focul și presari pătrunjelul verde tocat mărunt.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.