de la 10 luni
Ingrediente
100 g piept de pui tocat
½ morcov mic
1 ceapă
¼ ardei gras
¼ rădăcină păstârnac
2 gălbenușuri
1 lingură boabe de mazăre
1 linguriță orez
2 fire pătrunjel verde
zeama de la ¼ de lămâie
1 lingură ulei
Mod de preparare
Mai întâi, cureți și speli legumele. Toci o jumătate de ceapă și ardeiul mărunt, rădăcinoasele le dai pe răzătoarea mare și le pui pe toate în 750 ml de apă clocotită.
Cât timp fierb legumele, amesteci pieptul de pui tocat cu o jumătate de ceapă dată pe răzătoarea mare, cu orezul și cu gălbenușurile. Omogenizezi compoziția și formezi cu mâna udă perișoare mici.
Adaugi perișoarele în supă, uleiul, boabele de mazăre, mai torni o cană cu apă și le lași să fiarbă 25 de minute, la foc mic. Adaugi zeama de lămâie, oprești focul și presari pătrunjelul verde tocat mărunt.