Chifteluțe de pui la cuptor - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Chifteluțe de pui la cuptor

Chifteluțe de pui la cuptor

Ingrediente

350 g piept de pui
1 ceapă potrivită
1 ou

2 căței de usturoi
1 felie de pâine

puțin lapte

¼  legătură pătrunjel verde

2 linguri ulei de măsline
sare

Mod de preparare

Mai întâi pui pâinea la înmuiat în lapte. Speli pieptul de pui, îl usuci cu prosoape absorbante, îl tai bucăți și îl treci prin mașina de tocat  împreună cu ceapa și usturoiul curățate și cu pâine înmuiată, dar stoarsă foarte bine.

Adaugi peste compoziția obținută oul bătut ușor, pătrunjelul tocat mărunt, puțină sare și amesteci până când se omogenizează compoziția. Formezi cu mâna udă chifteluțe plate sau rotunde, după preferină, și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ulei de măsline și le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.

Le servești atât calde, cât și reci, alături de o garnitură care-i place puiului tău.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.