Home / Copil / Chiftele de pui cu sos de roșii

Chiftele de pui cu sos de roșii

Ingrediente

500 g piept de pui

1 ceapă mică

2 felii de pâine

2 ouă

1 morcov mediu

3 căței usturoi

lapte pentru înmuiat pâinea

2 căni sos de roșii

2 linguri ulei de măsline

1 vârf cuțit busuioc uscat

sare

Mod de preparare

Pui carnea tocată într-un bol mai mare, adaugi ceapa dată pe răzătoarea mare și stoarsă de zeamă. Adaugi ouăle, morcovul dat pe răzătoarea mică, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă foarte bine, usturoiul pisat, o linguriță rasă cu sare și amesteci până se omogenizează compoziția.

Formezi chiftele rotunde și le așezi pe un tocător uns cu ulei. Într-o oală nu prea mare pui apă la fiert cu puțină sare și când dă în clocot adaugi chiftelele (ca perișoarele). Le lași să fiarbă până carnea este fiartă, circa 20 de minute. Le scoți cu o paletă și le așezi pe o farfurie.

Într-o cratiță, pui uleiul, adaugi sosul de roșii, condimentezi cu sare și busuioc și lași să fiarbă 10 minute, la foc mic. Dacă vrei ca sosul să fie fin, introduci blenderul în el și mixezi.

Servești chiftelele cu sos și o garnitură de piure din cartofi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.