Home / Copil / Când duci copilul la oftalmolog?

Când duci copilul la oftalmolog?

Detectarea timpurie a problemelor vizuale la copii este importantă pentru a corecta mai ușor o eventuală problemă și de aceea oftalmologii recomandă ca vederea copilului să fie verificată în mod regulat. 

Mai întâi, copilul trebuie evaluat de către medicul pediatru și, dacă acesta sesizează vreo anomalie sau dacă există antecedente în familie, îl trimite la oftalmolog. Unele probleme sunt atât de evidente încă de la naștere sau din primele luni, încât nu ar trebui ca părintele să aștepte copilul să crească, ci să meargă cât mai devreme. Printre aceste probleme, cele mai des întâlnite sunt strabismul și colorarea pupilei în alb.

Între 3 și 5 ani, ochii copiilor sunt încă în proces de maturizare. Înainte de această vârstă, nu este ușor de măsurat vederea, dar acum există metode speciale pentru a face acest lucru. Deci, nu ezita să mergi la medic chiar dacă copilul tău este foarte mic. Maturitatea deplină a ochiului se atinge între 6-12 ani. Dacă puiul tău are probleme, un control anual este obligatoriu.

Chiar dacă copilul nu se plânge sau nu prezintă semnele unei vederi slabe, o vizită la oftalmolog este cea mai bună modalitate de a preveni posibilele probleme. Cu cât este detectată mai devreme problema, cu atât va fi mai ușor de corectat. Studiile indică faptul că aproximativ unul din 5 copii are nevoie de o anumită corecție vizuală. Este extrem de important ca părinții să meargă cu ei la control și să se asigure că tratamentele pentru corectarea vederii sunt utilizate corect.

Iată câteva semne care ajută la identificarea problemelor vizuale la copii:

– Stă foarte aproape de televizor.
– Se plânge de dureri de cap și are ochii obosiți.

– Când scrie, stă din ce în ce mai aproape de foaia de hârtie.

– Are dificultate în a citi la distanță. Face ochii mici pentru a vedea ceva care este departe.

– Pierde interesul pentru citit.
– Lacrimi excesive sau mâncărime a ochilor.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.