Ingrediente
500 g cartofi albi; 1 ceapă mică albă; câteva fire pătrunjel verde; 100 g varză albă; 1 morcov; 1 ou; 100 g cașcaval; sare; 2 linguri făină
Mod de preparare
Speli cartofii foarte bine, îi cureți de coajă, îi tai cuburi și îi fierbi în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși îi scurgi foarte bine și îi pasezi. În apa în care au fiert cartofii fierbi varza tocată fin 15 minute, o scurgi și o lași să se răcească.
Amesteci cartofii pasați cu varza, morcovul dat pe răzătoarea mică, ceapa tocată mărunt, cașcavalul ras, pătrunjelul verde tocat mărunt, oul și omogenizezi compoziția. Condimentezi cu puțină sare și amesteci.
Formezi chiftele potrivite, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încălzit pentru 30 de minute. Le scoți, le ungi cu ulei și le mai lași până se rumenesc.