Home / Copil / Chiftele de cartofi și varză

Chiftele de cartofi și varză

Ingrediente

500 g cartofi albi; 1 ceapă mică albă; câteva fire pătrunjel verde; 100 g varză albă; 1 morcov; 1 ou; 100 g cașcaval; sare; 2 linguri făină

Mod de preparare

Speli cartofii foarte bine, îi cureți de coajă, îi tai cuburi și îi fierbi în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși îi scurgi foarte bine și îi pasezi. În apa în care au fiert cartofii fierbi varza tocată fin 15 minute, o scurgi și o lași să se răcească.

Amesteci cartofii pasați cu varza, morcovul dat pe răzătoarea mică, ceapa tocată mărunt, cașcavalul ras, pătrunjelul verde tocat mărunt, oul și omogenizezi compoziția. Condimentezi cu puțină sare  și amesteci.

Formezi chiftele potrivite, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încălzit pentru 30 de minute. Le scoți, le ungi cu ulei și le mai lași până se rumenesc.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.