Home / Copil / Chiftele cu mazăre

Chiftele cu mazăre

de la 2 ani

Ingrediente

400 g boabe de mazăre verde;

200 g griş;

400 g cartofi;

3 linguri pesmet;

3 căţei de usturoi;

3 ouă;

1/2 linguriţă măghiran;

1 legătură pătrunjel verde;

sare;

ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Fierbi grişul în apă cu un praf de sare până se îngroaşă, după care îl laşi să se răcească. Cartofii îi cureţi de coajă, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mare, iar boabele de mazăre le fierbi în apă cu puţină sare până se înmoaie.
Pui grişul răcit într-un castron, adaugi cartofii storşi de zeamă, mazărea scursă şi răcită, ouăle bătute ca pentru omletă, pesmetul, usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat mărunt, măghiranul, puţină sare și amesteci bine.
Uzi mâinile, iei din compoziţie, formezi chiftele mici şi le aşezi una lângă alta pe o tavă unsă cu ulei. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C până se rumenesc frumos. Le poţi servi cu salată de legume.

Sfat pentru mami

În compoziţia acestei reţete poţi pune şi alte legume tăiate cubuleţe, cum ar fi ardeiul gras, morcovul…, şi puţină brânză rasă. Chiar şi varză dulce tăiată foarte fin, presărată cu puţină sare, frecată şi stoarsă de zeamă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.