Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Cheddar din caju cu paprika afumată

Cheddar din caju cu paprika afumată

Rețetă de Adriana Iordan

Ingrediente

60 g caju

200 ml apă filtrată

2 lingurițe de muștar Dijon

1 ½ agar agar

1 linguriță sare

½ linguriță piper

2 linguri ulei de măsline

boia afumată și mix de ierburi italienești pentru ornat

Mod de preparare

Mai întâi, pui caju la înmuiat în apă fierbinte pentru 30 de minute. Pui în blender caju înmuiat, adaugi sarea, piperul, muștarul, uleiul de măsline și mixezi până obții o pastă superfină. Dacă este prea tare, mai adaugi 50 ml de apă.

Într-o crăticioară, pui, la foc mic, 200 ml de apă filtrată și pudra de agar agar. Lași să dea puțin în clocot, după care torni totul în blender. Mixezi la viteză mică până când observi că totul devine cremos și puțin închegat.

Torni amestecul într-o formă rotundă din ceramică unsă cu ulei sau în forma ta preferată. Netezești și o introduci la frigider o oră.

Când brânza este întărită, o scoți din formă și o tăvălești pe margini prin mixul de ierburi și boia afumată.

O servești cu crackerși, roșii, castraveți, pe bruschete sau în sandviciuri. Se păstrează foarte bine la frigider timp de 5-7 zile.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.