Home / Copil / Roșii umplute cu orez

Roșii umplute cu orez

Ingrediente

4 roșii mai mari sau 6 potrivite

100 g orez cu bob lung

1 ceapă

2 căței usturoi

100 g cașcaval

3 linguri ulei de măsline

½ linguriță cimbru

½ legătură pătrunjel

200 ml apă

4 lingurițe cașcaval pentru decor

sare

piper

Mod de preparare

Pui apa la fiert într-o crăticioară și când dă în clocot adaugi un praf de sare și orezul spălat bine. Lași să fiarbă 15-20 de minute, după care îl lași să se răcorească.

Speli roșiile și le tai un capac în partea de sus. Le scobești de miez și le presari cu sare. Miezul îl zdrobești.

Călești timp de 5 minute, la foc mic, în două linguri de ulei, ceapa și usturoiul tocate mărunt împreună cu  cimbrul. Pui orezul, cașcavalul ras, pulpa de roșii, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare, piper și amesteci.

Umpli roșiile cu amestecul de orez, le așezi într-un vas de copt, le presari deasupra cu cașcaval și le stropești cu o lingură de ulei. Introduci vasul în cuptorul încins pentru 20 de minute.

Servești roșiile calde, direct din vas.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.