
Ingrediente
200 g brânză de vaci cremoasă
3 ouă
2 lămâi bio medii
60 g făină
60 g amidon de porumb
100 g zahăr
1 pliculeț praf de copt
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 180°C. Speli lămâile bine, le razi coaja și le storci zeama.
Bați gălbenușurile cu zahărul până se albesc și devin o cremă, adaugi amidonul, făina și praful de copt și omogenizezi compoziția. Adaugi coaja și zeama de lămâie, brânza de vaci și omogenizezi.
Bați albușurile spumă tare și le încorporezi în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor de jos în sus. Torni compoziția într-o formă de chec îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute. Faci testul scobitorii. Dacă nu iese curată, îl mai lași 10 minute. O să ai un chec delicios și ușor umed.
Dacă dorești, îl poți decora cu o glazură albă de lămâie sau cu fructe de pădure!