Home / Copil / Chec cu brânză și lămâie

Chec cu brânză și lămâie

Ingrediente

200 g brânză de vaci cremoasă

3 ouă

2 lămâi bio medii

60 g făină

60 g amidon de porumb

100 g zahăr

1 pliculeț praf de copt

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180°C. Speli lămâile bine, le razi coaja și le storci zeama.

Bați gălbenușurile cu zahărul până se albesc și devin o cremă, adaugi amidonul, făina și praful de copt și omogenizezi compoziția. Adaugi coaja și zeama de lămâie, brânza de vaci și omogenizezi.

Bați albușurile spumă tare și le încorporezi în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor de jos în sus. Torni compoziția într-o formă de chec îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute. Faci testul scobitorii. Dacă nu iese curată, îl mai lași 10 minute. O să ai un chec delicios și ușor umed.

Dacă dorești, îl poți decora cu o glazură albă de lămâie sau cu fructe de pădure!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.