Home / Copil / Chec cu banane și zmeură

Chec cu banane și zmeură

Ingrediente

3 banane mai mari (350 g după ce le-ai decojit)

3 ouă

1 linguriță esență de vanilie

100 g unt

150 g zahăr

300 g făină

10 g praf de copt

1 praf de sare

100 g zmeură

Mod de preparare

Mixezi untul moale (trebuie să fie la temperatura camerei) cu zahărul până devine spumă. Adaugi ouăle pe rând, mixând bine după fiecare.

Adaugi un praf de sare, bananele făcute piure, esența de vanilie și mixezi până obții o cremă omogenă. Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până se încorporează.

Torni aluatul într-o formă de chec mare îmbrăcată cu hârtie de copt, pui deasupra zmeura și o introduci în cuptorul încălzit la 180°C pentru 50 de minute. Faci testul scobitorii, dacă iese curată este gata, dacă nu, îl mai lași 10 minute.

Lași checul să se răcească și îl presari cu zahăr pudră. Poftă bună!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.