Home / Copil / Cheesecake vanilat cu cireșe

Cheesecake vanilat cu cireșe

Ingrediente

250 g mascarpone

500 g brânză cremoasă de vaci

100 g zahăr pudră

7 g gelatină

350 g biscuiți digestivi

100 g unt

esență de vanilie

cireșe pentru decor

Mod de preparare

Zdrobești biscuiții cu un sucitor sau îi macini într-un robot. Adaugi untul topit peste ei și amesteci cu degetele până se formează un amestec nisipos. Tapetezi o formă cu pereți detașabili de 28 cm cu hârtie de copt și pui compoziția de biscuiți. Cu dosul unei linguri apeși pentru a se forma un blat bine închegat. O introduci la frigider până faci crema de brânză.

Într-un crăticioară, pui gelatina la înmuiat cu 100 ml de apă  pentru 10 minute, după care o topești, dar fără să o dai în clocot.

Mixezi brânza de vaci cremoasă cu zahărul pudră și mascarpone. Adaugi gelatina și esența de vanilie, coaja de lime și omogenizezi. Torni crema peste blat și introduci forma în frigider pentru 3-4 ore.

Când îl servești, desprinzi ușor foaia de copt și îl așezi pe un platou. Decorezi cheesecake-ul cu cireșe proaspete și îl tai cu un cuțit foarte bine ascuțit.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.